fredag 15 februari 2008

Venezuela - Isla de Margarita - En budgetresa

Med den inledande ruriken "En budgetresa" börjar man ana oråd, eller hur?

Vi bokade hotell och flyg med Framtidsresor till Venezuela och Isla de Margarita.
Vi valde något som hette "All inclusive bingo". Lågt pris och ett ospecificerat boende. Jag inleder med att nämna att det är ett lågt pris på den här resan, och man får vad man betalar för.

Ditresan via Caracas blev något av ett äventyr.

När vi väl landat möttes vi av Framtidsresors lokala representant. Han följde med oss till inrikes hallen. Där vi fick vi köa vid olika diskar till inrikesflyget och se på när han förhandlade fram det bästa priset för flygresan ut till Margarita. Det tog 3 timmar av köande och hela tiden sa han: snart får ni flyga, snart...

När vi väl kom in i avgångshallen för inrikesflyget blev det ytterligare 3 timmars väntande för at komma med flyget. Exakt när vårt flyg ska gå vet vi inte riktigt. Flighten försvinner från tavlan, ingen kan engelska och trots att en av de andra svenska resenärerna kan spanska får vi inga besked. Det är kallt och vi är hungriga, ingen törs lämna gaten...nej de här är ingen bra början på resan.När vi äntligen kommer till hotellet regnar det! Vi går och lägger oss och hoppas på bättre väder. Jag tänker på film-referensen "Vi hade i alla fall tur med vädret", tänk om det ska regna i två veckor...

Hotellet heter Palm Beach hotell och det ligger i Playa el Agua.
Ja, det är ett lågbudget hotell och personalen är snorkig och de förstår inte att folk vill sitta uppe i baren efter kl 22. Vi lär känna ett svensk par som vi uthärdar detta ställe med. Trots allt blir det många skratt och trevliga upplevelser. Ön är fantastiskt vacker och vädret på topp.

 
Stranden Playa el Agua är fylld med försäljare, färgglada parasoll och billig (eller all-inclusive) öl. Det går rejält höga vågor som de yngre familjemedlemmarna uppskattar.
 


Det är vackert med växtlighet, palmer och blommor. Vi gör en utflykt med jeep och tar även taxi till andra stränder. Bensinpriset är billigt, bara några kronor per liter.

Vi besöker mangroveträsket Laguna La restinga, där vi ser röda sjöstjärnor, tittar på marsipankyrkan Santa Rosa, provar färska ostron direkt ur hinken på Punta Arenas och kör slutligen offroad bland stranddynerna.

 
Rundturen tar en hel dag och det ingår lunch och fika. Väl värt varenda öre. Visst är det vackert!
 
Nästa utflykt går till Los Frailes en ögrupp dit man transporteras med båt, får lunch samt snorkla. 

 
Vi träffar the octopussy-man, petar försiktigt i maten, snorklar och klappar katten. Höjdpunkten är  Pelikanerna som kommer och tigger mat av turisterna, vilka fåglar! Vad hette han Rasmus-Nalles kompis, Pelle-Pellikan, visst hade han en massa praktiska grejer i näbben?
 
 

Hemresan blir äventyrlig med bortglömd transfer, nästan missat flyg och extrema säkerhetskontroller på Caracas flygplats. Men det är minnen som förbleknar, istället minns vi vågorna, havets färg och de vajande palmerna.

Inga kommentarer:

Rostock