lördag 3 november 2012

Jordanien - Charterresa med egna utflykter

Med kort varsel beslöt vi att ta med ungdomarna till sol och värme. Det blev en resa med Apollo till Jordanien. Hotellet heter Mövenpick Resort och Spa och ligger i Tala Bay.
 
 
 
 
Blev man törstig kom servitören swischande på sina  moderna rullskridskor. Man måste pröva Mint lemonade och till det mumsar man i sig en skål med cashewnötter.


Vi hyrde bil och körde norr ut till Döda havet. Det är inte så komplicerat att köra bil (säger hon som mest läser kartan) Lite arabiska vägskyltar har ingen dött av och att vi nästan höll på att hamna i Saudi-Arabien på hemvägen är mest en parentes.
 
Vid Döda havet åker man till den allmänna stranden, betalar inträde och sedan är det fritt fram att flyta omkring. Det är en upplevelse. Man flyter verkligen som en kork. Vi smorde in oss i välgörande lera och guppade omkring.

 
 
 
 

 
 
Vi tog även bilen till fantastiska ökenlandskapet Wadi Rum. Wadi Rum är orange sand och enorma sandstensklippor. Här har det spelats in scener till otaliga rymdfilmer och det förstår man. Det är så annorlunda.
Vi hyrde oss en beduin som körde en skranglig jeep, trafiksäkerhet är ett okänt begrepp. Jag ramlade nästan ur bilen eftersom dörren inte gick att stänga.
 
  
Jordanien var en trevlig resa där Wadi Rum var höjdpunkten. Om man funderar på att besöka stället, testa en övernattning i öknen.
Skippa däremot bufférestaurangen vid Döda havet. Vi blev vansinnigt magsjuka efter ett besök där. Ta med matsäck från hotellet? Glöm inte handsprit och Immodium. Med hälsningar från en som svimmade, fick åka rullstol och trodda att sin sista stund var kommen. (Det är ju pinsamt med rullstol)

Jordaninen, over and out!

 

Inga kommentarer:

Rostock