söndag 21 juni 2015

Budapest i midsommartid

Väderprognosen talar om regn och 14 grader till midsommar. Vi lägger seglingen på hyllan och tar oss till Budapest för att fira en annorlunda midsommar.

Vi flyger med Wizzair , en flygresa på två timmar. Väl på flygplatsen väljer vi Airport shuttle Minibusz  som fungerar smidigt och bekvämt med transport direkt till hotellet. Vi bor på  Buda Castle Hotel som ligger på den lugna och avkopplande Buda-sidan på slottshöjden.

Sen gör vi stan!


Vi promenerar runt på Slottshöjden, beundrar Mattiaskyrkan och Fiskebastillionen. Förundras över utsikten från Gellertberget och strosar runt på Saluhallen. Vi dricker billig öl och åker flodtur på Danube. Vi hittar mysiga små gaturestauranger (med rutiga dukar) och begrundar historiska monument. 

Och vi hittar några riktiga favoriter:

Cozsdu Udvar, en rad mysiga bakgårdar där barer, kaféer och restauranger ligger på rad. Ta en drink här.
Promenadstråket från Parlamentet, förbi Imre Nagys staty och vidare till St Stefans basilikan. Strosa omkring här och låt dig duschas på torget vid parlamentet av dimmiga fontäner.

Liszt Ferenc tér, den lilla lummiga parken med mängder av trevliga restauranger. Ät lunch eller middag här. Pizzorna på Trattoria Gusto är gudomliga.

Utsikten från Gellertberget vid Citadellet. Hänförande.

Slottshöjdens lugna gator kring Mattias kyrkan. Vila fötterna på restaurang Arany Hordo, med en öl eller något att äta på .Vi gillar Budapest. Nästa gång ska vi bada och äta Langos. 

Vizslát Budapest! 


Inga kommentarer:

Rostock