måndag 23 april 2012

USA-resan 2012 - Las Vegas

Vi flyger inrikes från Newark till Las Vegas. På flygplatsen hämtar vi en hyrbil och kör till hotellet som inte är svårt att hitta. Vi bor på Las Vegas Paris, med Eiffeltorn och allt. Vi förundras över the Strip. Neon, neon, neon.

På Paris badar vi i poolen, äter frukost från monsterbuffén som verkligen har allt, och fascineras över Vegas som är som en gigantisk finlandsfärja med färger, ljud, fylla och spel. Fascinerande!

 
Vi tar bilen upp till Hoover dam, det är lätt att hitta och bra vägar. Vi stannar till i Boulder City för en pizza.
 
På programmet står också en helikoptertur över Grand Canyon. Man blir upphämtad på hotellet, man får picknick mitt ute i Grand Canyon efter en stunds flygning. Och man kan sitta där och förundras över tystnaden. Det är häftigt och kan rekommenderas. Det finns massor av prisvarianter, men ta gärna eftermiddagsturen så får man flyga hem över the Strip med skymningsljus, vackert.
 

 
 
Och hur firade vi 50-åringen?
Han trodde länge att dagen skulle innefatta hissnande bergochdalbanetur från något hotelltak i Vegas.
Istället uppvaktades födelsedagsbarnet med frukost på sängen (nåja en bakelse i alla fall)  överaskningsbröllop med Elvis på The Graceland Weddingchapel,  middag på MGM och besök på en föreställning av Cirq du Solei.

 
Sista dagen i Vegas gjorde åkte vi till the Valley of Fire. Ett vackert ökenlandskap med berg, sand färger och hetta. Den här dagen var det 40 grader varmt. Somliga hade tvångstankar om att få motorstopp och törsta ihjäl här...
 
Sista kvällen i Vegas gör vi stan! Mat dryck och Casino. Ungdomarna får inte vistas bland spelborden eller i baren. Vi försöker smussla in dem, det går inte. Vi beundrar Bellagios fontän och följer folkströmmarna mellan de olika hotellen. Återigen, vilket ställe. 
Slutligen ett tips, varje hotell har sin egen attraktion, missa inte dem. Det kan vara flamingos, gondoler, piratshow, vulkanutbrott. Det går att läsa sig till i evenemangsguiden som man får på hotellet.
 
Las Vegas är ett häftigt ställe, men jag tror inte att jag återvänder enligt princien "Been there - done that"...men det var en fantastisk resa!

Inga kommentarer:

Rostock