tisdag 17 april 2012

USA-resan 2012 - New York

Då herrn i huset fyller 50 år bestämmer vi oss för att flyga väster ut. Vi besöker New York och Las Vegas. Resan börjar fredagen den 13 april och det är tur att vi inte är vidskepliga.

Vi landar på Newark och tar tåget in till Manhattan och Pennstation. Skulle jag göra om resan skulle jag kosta på mig en taxi. Det var trångt på tåget och det fanns dåligt med plats för resväskor. Väl uppe ur underjorden är det omtumlande med trafiken och alla människor. Hej Big Apple, here we come!

 
Hotellet vi bor på heter the Strand. Det ligger centralt nära Empire State Building, 33 West 37th Street. Gratis Wifi och stor takterass är något vi trivs med.
 
De följande dagarna turistar vi oss igenom the Big apple. Vi promenerar mycket. Njuter av vackra parker som blomstrar med rosa tulpaner och skir grönska. Dricker kaffe på Starbucks, äter svulstig frukost. Åker Staten island färjan förbi frihetsgudinnan, shoppar och promenerar på Brocklyn Bridge.
 
Vi har dessutom en perfekt guide med oss. Sonen hittar utmärkt bra i NY eftersom han spelat Grand theft auto. Det trodde jag aldrig att vi skulle se nyttan med. "Jomen här kan man gå för att komma till bron, jag känner igen mig..."
 

  
Staten Island ferry skulle vara ett alternativ för att se Frihetsgudinnan. Men jag är skeptisk. Man ser inte statyn så himla bra och det är mycket folk som ska av och på. Satsa på ett riktigt besök direkt till Ellis island istället! Lite boskapshjords-känsla får man här.
 
Vad gillade vi bäst med New York då?
Alla vackra parker med gratis Wifi (för det gillar ungdomarna och är de nöjda...ja ni fattar) Den egendomliga affären The Evolution store. Soho. Little Italy. Central Park (ja, vi gillar parker) China town, utsikten från Top of the Rock och ljusen från Times square.
 


 
Och någonstans längst inne i hjärtat är det redan bestämt. Hit kommer vi tillbaka.
 
Nu är det dags för Viva Las Vegas!

 
 


Inga kommentarer:

Rostock