onsdag 29 januari 2014

På Tobago bor vi på Coco Reef

En del av vår förälskelse till Tobago kan lätt härledas till hotellet Coco-Reef. Det fick helt enkelt bli ett eget inlägg så att vi kan bre ut oss ordentligt med text och bilder.

 

Nu råkar det vara så att vi bor i själva tornet på hotellet. Där hänger vi på sena eftermiddagarna med kaffe, drink eller kall Carib.

På vår torn-balkong tittar vi ut över havet ser solen gå ner bakom palmerna och fåglarna som flyger förbi (och nåja lyssnar lite på surrandet från aircondition-apparaten från restaurangen under).Rummet är stort, med skön säng (det kan vara jet-lag som gör det så skönt att sova också...) och vi trivs bra i "The Royal suite".


Till frukost är det en rejäl frukost, med juice, bacon, omelett-man, flingor och yoghurt. Vissa dagar är ugglan och falken, där som levande fågelskrämmor.

De andra dagarna ser vi med viss förtjusning hur Bananquit-fåglarna knycker socker och dricker ur hotellgästernas juice.

 
 
 

Klockan 11 varje dag serveras badgästerna en fruktcocktail och den vill man inte missa. Ibland ingår det även ett fruktspett att mumsa på.


Lunchen kan intas på strandrestaurangen, där omelett-mannen nu grillar hamburgare. Oftast finns buffé så man kan plocka åt sig lite allt möjligt. Allt är gott och fräscht.

De som inte sitter på sin egen torn-balkong på eftermiddagarna, sitter nog vid barborden eller på galleriet med sina romdrinkar.

De är lugnt och behagligt, ibland står det någon och spelar steelpan, och de övervägande medelålders engelska gästerna konverserar och kindpussas med varandra.

Hotellets restaurang Tamara, serverar antingen trerätters med variationsrik meny eller buffé. En tvårättersmeny kostar 200 tt dollar per person.Stranden är en lagun med en skyddande vågbrytare. En del klagar över att vågbrytaren är förfärligt ful, men den gör att lagunen har stilla vatten och att det också blir lite varmare.

Runt vågbrytaren växer det enstaka koraller och det är mycket fisk att se för den som snorklar. Vi har sett barracuda, trumpetfisk, angelfish, stora stim av sergantfisk och mängder av papegojfisk.


 

 Vi gillar Coco-Reef!


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fantasiskt fina bilder! Kan man få gå fotokurs hos dig? ;-)

Rostock