tisdag 28 januari 2014

Besök på Trinidad

Med Caribbean Airlines flyger vi från Tobago till Trinidad. Den hiskeligt korta flygturen tar 20 minuter och enkel resa kostar ca 24 usd.Man kan säga att vi flyger från lugnet till pulsen. Trinidad är större, hetsigare och med ett helt annat tempo. Var femte minut rusar en polispiket i full mundering förbi.
 Vi börjar med en guidad tur runt i Port of Spain, med en Forest Whitaker-look-a-like vid namn Teddy.Vi får se presidentpalatset med tillhörande trädgård och besöka ett ställe där förberedelserna inför karnevalen pågår för fullt. Lite olika sevärdheter pekades ut, bland annat fängelser, skolor och polisstationer. Någonstans här börjar vi undra om Teddy verkligen är en guide och inte bara en vanlig snubbe med bil?
Han håller sig dock till utlovade utflyktspunkter och stannar en sväng på några shoppinggator och letar cigarraffärer, utan framgång.
Efter lunch besöker vi Angostura Rums Distillery. Besöket innebär filmvisning, rundvandring, museum och provsmakning, dock inte med Teddy.


Vi fick lära oss att rommen lagras på gamla bourbon-fat och att receptet på Angostura bitter är Karibiens bäst bevarade hemlighet. Och det var absolut förbjudet att fotografera! Host, harkel...


Dagen på Trinidad avslutas med ett besök på Caroni Swamp som är ett träskområde (vilket tråkigt ord för något så vackert). Med båt körs vi runt bland de smala tunnlarna av vatten och mangroveträd. Mängder av fåglar och även en del orm får vi se.
Höjdpunkten är när nationalfågeln Scarlett Ibis dyker upp straxt innan solnedgången.
 

Vi sitter tysta i vår båt och stirrar på en frodig grön ö. I början dyker de vita ibisarna upp. Sen kommer de röda. Och de ÄR verkligen röda. Hysteriskt röda. Först några stycken, sedan mindre flockar och till slut ser den gröna ön ut som en julgran.Vi lämnar träsket och körs till flygplatsen. Vi säger adjö till Teddy och återvänder till lugnet på Tobago, nöjda med dagens utflykt.

Inga kommentarer:

Rostock