tisdag 6 juni 2017

London

När någon fyller år, är London ett perfekt resmål. Det finns ju något för alla. Om den som fyller år dessutom gillar att åka runt på sightseeing-buss då kan det nästan inte bli bättre.

Vi valde att boka boende via Airbnb och bodde i en stor lägenhet nära Marble Arch. Här passerar tunnelbanan Central line och det är gångavstånd till Oxford street och nära till Hop on hop off-bussarna som stannar vid Hyde Park.


Busstur alltså. (Som dessutom var ett perfekt sätt att slippa bära runt på väskorna innan vi fick checka in på vårt boende. Vi tänkte först låsa in väskorna på Liverpool Street Stations bagageförvaring men det kostade 200 kr per väska. Dyrt tyckte vi. Nu för tiden finns inga obevakade förvaringsskåp i London utan alla väskor röntgas, därav kostnaden antar jag.)När den inspelade speakerrösten inte sade något viktigt om sevärdheterna vi passerade, spelades det patriotisk musik så som "Rule Britannia" och "Greensleeves". Jippi liksom, att få dessa käcka låtar på hjärnan.På de flesta offentliga byggnaderna vajade Union Jack på halvstång, det var bara en vecka sedan terrordådet i Manchester inträffade.

Vi passade även på att strosa. Förbi Picadilly Circus och bort till Trafalgar Square. Där fick uppleva det omväxlande londonvädret. Från bussturen hade vi fått med oss några regnponchos. Mycket praktiskt. Vi skämde inte alls ut oss.I bussturen ingick även en flodtur på Themsen från Westminster Pier till Tower Bridge. Det är ju alltid trevligt när det är en levande guide ombord, istället för "den-förinspelade-rösten-som-talar-i-samma-röstläge-hela-tiden"Annat man kan göra på floden, också med levande guide är att åka ribbåt. Thames Rib Experience. Men så roligt! Det var en del av födelsedagsuppvaktandet och blandat med vitsar, passande musik och tvära svängar åkte vi i rasande fart förbi Greenwich och en bra bit öster ut.När man åkt så där fort på floden kan man behöva gör något mer stillsamt. Varför inte en tur i London Eye med champagne?


Och mer champagne eftersom picknick i Hyde Park stod på schemat. Trevligt!Skål och grattis till födelsedagsbarnet!


Statyn på Trafalgar Square får representera vad jag tycker om London och att bli firad här av kära familjen, Thumbs up!
Inga kommentarer:

Rostock